Bel ons: 0544 375 045

Volg ons 

Stuur een e-mail:  Stel uw vraag

Move2Bfitkids lol trappen en bewegen!

Tijl (8), is de jongste zoon van Yvonne en Jos. Aan sporten heeft Tijl een broertje dood en zijn aanleg voor overgewicht ligt er dik bovenop. Yvonne had een afspraak met mij gemaakt en verschijnt samen met Tijl op de praktijk. Die heeft er duidelijk geen zin in en hangt ongeïnteresseerd in de stoel.


Door Els Rendering


Move2Bfitkids

In ons gesprek attendeer ik Yvonne op Move2BFitKids. ‘Ken je dat?’ vraag ik haar. Ze knikt maar zegt niet exact te weten wat het is. ‘Het is een beweegprogramma voor kinderen van 8 tot 13 jaar.’ vertel ik. ‘Onderdeel van een ketenaanpak door zorgverleners, gemeente en sportaccommodaties om kinderen met overgewicht meer te laten bewegen.’ Yvonne kijkt me verrast aan en vraagt hoe dat werkt. ‘Samen met collega kinderfysiotherapeut Leonie Otten en sportfysiotherapeut Ruud Elferink, ook verbonden aan onze praktijk, maken we tijdens balspelletjes, spring- en beweegoefeningen veel lol, bewegen spelenderwijs en doen ook gek en gezellig.’


Zelfvertrouwen

Yvonne vraagt waar we dat doen. ‘In de Hamalandhal werken we aan conditieverbetering’ antwoord ik, ‘en in het Meekenesch zwemmen en spelen we in het water. Ook een diëtiste maakt deel uit van onze begeleiding.’ Yvonne lijkt het wel wat. Nu is het de kunst Tijl te motiveren. Dat lukt. Hij doet sinds kort mee - je kunt elk moment instappen - en heeft er duidelijk plezier in. Zijn zelfvertrouwen groeit, hij valt af en Yvonne liet me laatst weten dat hij veel beter in zijn vel zit. Kijk, daar doen we het voor!


Vragen over Move2BKids of kinderfysiotherapie? Stuur mij een e-mail: e.rendering@centruminbeweging.nl