Saskia

" 'We stoppen niet met bewegen omdat we ouder worden, we worden ouder omdat we stoppen met bewegen.' "Mijn specialisatie(s)

Saskia

‘Ik zit inmiddels 43 jaar in het vak. Het vak dat ik begonnen ben vanuit mijn liefde voor sport. Mijn carrière begon als sportfysiotherapeut, later ben ik verder gegaan met bekkenfysiotherapie en momenteel werk ik als geriatriefysiotherapeut. Ik ben eigenlijk constant meegegroeid in mijn eigen doelgroep. Blijven groeien en leren in het vak en telkens een nieuwe uitdaging maakt voor mij het werk zo mooi.

Centrum in Beweging heeft zijn naam gekregen in 2003, maar in 1984 zijn wij al een maatschap geworden. We werken in een praktijk waarin iedereen gelijkwaardig is en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Er is geen hiërarchie en we bieden onze medewerkers de kans om zelf te ondernemen.

Als geriatriefysiotherapeut help ik mensen op leeftijd om zelf te blijven bewegen, valangst te verminderen of weer in beweging te komen na een val of medische gebeurtenis. We werken nauw samen met de thuiszorg, waardoor de cliënten lang op zichzelf blijven wonen, hun sociale leven op peil kunnen houden en zelf het kopje koffie kunnen blijven pakken. Je biedt ze een stukje zelfstandigheid en waardigheid. Doordat ik veel mensen tot aan hun einde begeleid heb ik vaak erg persoonlijke en diepgaande gesprekken. Mensen vinden het fijn dat je er bent, je helpt ze echt en je bent een luisterend oor in de laatste fase van hun leven. Zo lang mogelijk zo goed mogelijk kunnen leven, dat is mijn streven voor mijn cliënt.

Als ik wegga bij een client, wil ik dat ze voelen dat ze wat gedaan hebben. Ze mogen moe zijn, maar moeten merken dat ze nog steeds aan iets bouwen, ondanks de hoge leeftijd. Het doet ertoe als je blijft bewegen. Het helpt tegen verval, het behoudt van je vitaliteit. Mijn cliënten ondervinden resultaat van de fysiotherapie en dat motiveert ze om door te gaan.

In april 2023 stop ik bij Centrum in Beweging en draag ik het stokje over. We zijn uitgegroeid tot een breed geschoold en professioneel team, dat kritisch is op elkaar, maar vooral heel goed en prettig samenwerkt. De een is meer zorgverlener en de ander is meer ondernemer. Samen vullen we elkaar aan.

Ik heb al die jaren met heel veel plezier gewerkt en vind het mooi om te zien dat de huidige medewerkers verder gaan met dezelfde passie en drive welke wij altijd gehad hebben.Er staat een fantastisch en bloedfanatiek team, daar ben ik trots op!’