Bel ons: 0544 375 045

Volg ons 

Stuur een e-mail:  Stel uw vraag

Sportrevalidatie

Blessure of overtraind

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wil zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wil blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden.


Revalidatieschema

We begrijpen wat er tijdens sporten gebeurt en snappen daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weten we ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat we met u maken. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. We kijken naar uw motoriek en analyseren de blessure die is ontstaan.


Maatwerk

Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uw uithoudingsvermogen in relatie tot uw sport, worden in de behandeling betrokken. We kunnen daarbij kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur.


Hulpmiddelen

Braces of (medical) taping, mobiliserende technieken en diverse trainingsprogramma’s kunnen deel van de behandeling uitmaken. We trainen u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. We overleggen eventueel met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

Betrokkenheid

Centrum in Beweging is nauw betrokken bij de herstelbegeleiding en krachttraining van voetbalvereniging Longa’30, de deelnemers aan de Tristan Hofmannchallenge en de lopersgroep'90. Bij sportrevalidatie kan ook gebruik worden gemaakt van het voetbalveld van Longa'30.

Ook voor niet sporters

Binnen Centrum in Beweging zien we ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen. Sport wordt dan ingezet als onderdeel van de therapie. De principes uit de sportfysiotherapie kunnen ook uitstekend worden ingezet om niet-sporters op een verantwoorde en snelle manier te helpen revalideren.


Ben je wielersporter?

Laat dan je fiets op maat maken. Dan verklein je de kans op blessures!