Bel ons: 0544 375 045

Volg ons 

Stuur een e-mail:  Stel uw vraag

Afstellen van je sportfiets

Zorg voor goede benen

Als wedstrijdwielrenner ervaar ik het plezier van de wielersport, maar weet als fysiotherapeut ook de gevaren. Of je nou gaat wielrennen, mountainbiken of fietscrossen, je kunt er zonder trainer of begeleider mee beginnen. Dat is niet zo handig. Je hebt kans dat je jouw nek, schouders, knieën en onderrug overmatig belast. Daarnaast ligt overtraindheid ook op de loer.  Dan is de lol van het fietsen er gauw af. Je kunt natuurlijk wel puur op karakter fietsen, maar dan kom je jezelf heus een keer tegen. Je moet echt weten waar je mee bezig bent, zodat je met ‘goede benen’ heerlijk kunt fietsen en jezelf kunt verbazen. Op een goede wijze trainen dus!

Laat mij je fiets controleren

Naast trainen is het belangrijk dat je sportfiets ook helemaal op jou persoonlijk is afgesteld. Dat geldt niet alleen bij de aanschaf van een nieuwe fiets, ook wanneer je jouw oude vertrouwde karretje weer uit de schuur trekt. Controleer alles. Wil je zeker weten of je op de juiste wijze aan het trainen bent en/of de  fiets nog wel goed is afgesteld? Laat mij dat weten en samen zorgen wij ervoor dat jij met plezier kunt gaan fietsen!  


Maak een afspraak

Bel me op de praktijk (0544 375045) of stuur een email (r.veldhuis@centruminbeweging.nl). Dan maken we een afspraak. Tot dan!

Hartelijke groet,
Remco Veldhuis