Bel ons: 0544 375 045

Volg ons 

Stuur een e-mail:  Stel uw vraag

Meer informatie

We hebben voor u een aantal informatiepagina's geschreven of verzameld die voor u interessant kunnen zijn. Sommige informatiepagina's kunt u ook als folder downloaden.


Krukkenservice

Heeft u tijdelijk krukken nodig voor uw revalidatie? Deze kunt u bij Centrum in Beweging lenen. Als u bij ons in behandeling bent of komt, bieden wij u deze service kosteloos aan. De krukken hebben wij ook in kindermaten.

De krukken zullen door ons op maat afgesteld worden en u krijgt van ons een korte instructie mee voor het gebruik.


Tip: Wordt u binnenkort geopereerd aan voet,knie of heup, neem dan juist voor de operatie alvast contact met ons op. Wij leren u alvast het lopen met krukken aan, zodat u na de operatie sneller weer op de been bent.


Blessurewijzer

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker bij sporten waarin er veel gesprongen wordt (volleybal, handbal) en waarin er veel lichamelijk contact is (voetbal) komen veel blessures voor. Maar ook bij duursporten loert het blessuregevaar. Toch kun je sportblessures voor een groot deel zelf voorkomen.

Wij willen u graag informeren wat u zelf kunt doen om de kans op blessures te verminderen.Mocht u onverhoopt toch een blessure oplopen, dan bent u bij Centrum in Beweging natuurlijk op het juiste adres voor de beste herstel- en sportbegeleiding. Klik op het onderwerp waar u naar op zoek bent  en u u komt op de informatiepagina.


Speciale beweegprogramma's

Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Binnen Centrum in Beweging bieden we gerichte begeleiding aan mensen met specifieke chronische aandoeningen. Klik op het onderwerp waar u naar op zoek bent  en u u komt op de informatiepagina.


Doel van de beweegprogramma’s

Het doel van de beweegprogramma's is het stimuleren van beweging bij een chronische aandoening. Elk beweegprogramma richt zich op het ontwikkelen van een gezonde (actieve) leefstijl bij mensen met een specifieke chronische aandoening. Minder beperkingen in uw dagelijks functioneren, meer uithoudingsvermogen en meer plezier in bewegen!


Opbouw van het programma

U begint met een intakegesprek waarin uw klachten worden besproken en doorgenomen wordt wat u met het programma wilt bereiken. U krijgt uitleg over de trainingsprincipes, trainingseffecten en voorwaarden om te kunnen trainen. Daarnaast worden er een aantal testen afgenomen gericht op uw aandoening. Hierdoor kan de fysiotherapeut gedurende het beweegprogramma de oefeningen op maat aanbieden. Het programma bestaat uit trainen en informatie momenten. De trainingen bevatten verantwoorde, doelgerichte oefenvormen. Elke deelnemer traint op zijn/haar eigen niveau. Informatie verstrekken is een belangrijk onderdeel van de programma’s. U krijgt voorlichting over het desbetreffende ziektebeeld, het gebruik van medicatie, richtlijnen voor gezonde voeding en begeleiding bij het omgaan met uw chronische klachten.


Verwijzen en vergoeden.

Om mee te kunnen doen aan het beweegprogramma heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. In een aantal gevallen wordt het programma geheel of gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Neemt u contact met ons op om te informeren voor welke vergoeding u in aanmerking komt.


Patiëntfolders

Veel informatiefolders van het KNGF zijn beschikbaar om u te informeren over uw aandoening en/of klacht. Klik op het onderwerp waar u naar op zoek bent  en u u komt op de informatiepagina.


Controleer uw polis 

Wij hebben zaken met betrekking tot uw zorgverzekering en fysiotherapie voor u op een rijtje gezet. Hebt u nog vragen, bel of mail ons gerust. Klik op het onderwerp waar u naar op zoek bent  en u u komt op de informatiepagina.


Klachtenregeling

Alle onze fysiotherapeuten nemen deel aan de klachtenregeling van het KNGF. Voor meer informatie hierover klik hier.


Veel gestelde vragen

Kijk ook eens op de pagina veel gestelde vragen. Heb ik een verwijsbrief nodig? Hoe kan ik mij aanmelden voor Fysiotherapie of voor Fysio Fit? Allemaal vragen die we voor u op een rijtje hebben gezet.