Specialisatie

Handfysiotherapie

Je handen zijn het eerste contact met de buitenwereld. De hand en pols zijn een uniek en belangrijk onderdeel van onszelf. Een onderdeel dat ingewikkeld in elkaar zit. In een klein gebied bevinden zich veel botten, spieren, pezen, zenuwen en gewrichtsbanden. Samen zorgen ze ervoor dat je je hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen. Met veel kracht, of juist met uiterste precisie.


Maak een afspraak

Indicatie

Een kleine aandoening in de handregio kan al snel een grote belemmering vormen in je dagelijks leven. Naast blessures kan ook letsel door overbelasting, slijtage, een operatie of een ongeval zorgen voor de nodige klachten. Handtherapie richt zich op optimaal herstel van het letsel en de handfunctie. In sommige gevallen moeten we ons richten op het leren omgaan met bepaalde beperkingen.

 

Wat we doen

Heb jij klachten of problemen aan je hand of pols, dan kijken we eerst naar de oorzaak van de klachten. De klachten kunnen heel uiteenlopend zijn, waardoor ook de behandelmethodes heel gevarieerd zijn. De handfysiotherapeut kent de anatomie van de hand en pols op z’n duimpje en zal een deskundige analyse geven van de klacht. Handtherapie is vaak een traject waarbij de medewerking en inzet van de cliënt van groot belang is. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan de duur en de intensiteit van de behandeling variëren. Indien nodig werkt de handfysiotherapeut nauw samen met de behandelend arts, handergotherapeut en overige medisch specialisten.

Onze handfysiotherapeuten


Over ons

Geïnteresseerd?

Plan vrijblijvend een afspraak in.

Wij gaan resultaatgericht te werk, met als doel jou zo snel en goed mogelijk weer pijnvrij in beweging te zetten. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.


Maak een afspraak