Specialisatie

Kinderfysiotherapie

Bij kinderfysiotherapie richten we ons op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 16 jaar.

Een kinderfysiotherapeut werkt altijd met een behandelplan en overlegt, indien nodig, met andere disciplines zoals de arts, leerkracht, logopedist etc. Bij de meeste kinderen gaat motorisch ontwikkelen vanzelf, sommige hebben een duwtje in de rug nodig.


Maak een afspraak

Indicatie

De klachten bij kinderen zijn erg divers en verschillen per leeftijd. Baby’s zullen vooral fysiotherapie nodig hebben bij motorische onrust of achterstanden, veel huilen of een voorkeurshouding. Jonge kinderen komen met motorische achterstanden naar de praktijk, schoolgaande kinderen met motorische schrijfproblemen en tieners weer meer met groeipijnen of sportblessures. Om tot een goed plan te komen kijken we altijd naar het totaalbeeld en de omgeving van het kind.

 

Wat we doen

We onderzoeken en observeren het kind. Indien gewenst doen we dat thuis, in de eigen omgeving van het kind. Soms vragen we informatie bij de ouders, leraren en anderen naasten op om een goed beeld te krijgen. Voor elke klacht en leeftijd geldt dat we eerst de oorzaak van de klacht proberen te achterhalen, voordat we een goed behandelplan kunnen opstellen. We oefenen op de praktijk, in de oefenzaal of op school. Daarnaast geven we kind en ouder tips waarmee ze thuis aan de slag kunnen. Een goed plan, met heldere instructies zorgt voor de beste resultaten op lange termijn.

Geïnteresseerd?

Plan vrijblijvend een afspraak in.

Wij gaan resultaatgericht te werk, met als doel jou zo snel en goed mogelijk weer pijnvrij in beweging te zetten. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.


Maak een afspraak