Specialisatie

Oncologische Fysiotherapie

Mensen die kanker hebben, of herstellende zijn van kanker, kunnen problemen krijgen door de ziekte of door de behandeling die ze ondergaan. De behandeling door de oncologiefysiotherapeut is op maat voor de cliënt. Gelukkig is een behandeling vaak gericht op genezing, maar we bieden ook ondersteuning en begeleiding in de palliatieve fase. We werken samen met de cliënt om de conditie en spierkracht zo lang mogelijk optimaal te houden.


Maak een afspraak

Indicatie

Als je kanker hebt, of hebt gehad, kun je problemen ondervinden die gerelateerd zijn aan de ziekte of als gevolg van de behandelingen. De oncologiefysiotherapeut helpt je in elke fase. Bij een behandeling gericht op genezing helpen we bij het terugkrijgen van verloren of verminderde vaardigheden. In de palliatieve fase gaan we voor zo lang en goed mogelijk behoud van je kunnen. Ook in de terminale fase kan de oncologiefysiotherapeut de cliënt begeleiding en ondersteuning bieden.

 

Wat we doen

We kijken goed naar wat de cliënt kan, wat de klachten zijn en wat de hulpvraag is. Per cliënt wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Indien nodig is er overleg met de oncoloog of medische specialisten. Ter aanvulling maken we deel uit van het multidisciplinaire Oncologie Zorgnetwerk Achterhoek (OZA). Afhankelijk van de fase waarin de cliënt zit, ziet dit behandelplan er anders uit. Wanneer het de cliënt niet lukt om naar onze praktijk te komen, werken we op locatie. In elke fase doen we ons best om de conditie en spierkracht zo goed mogelijk te houden. Blijven bewegen zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen, wat bijdraagt aan een positievere mindset. Zo kun je zelfs deze heftige periode wat beter aan.

Geïnteresseerd?

Plan vrijblijvend een afspraak in.

Wij gaan resultaatgericht te werk, met als doel jou zo snel en goed mogelijk weer pijnvrij in beweging te zetten. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.


Maak een afspraak