Specialisatie

Bekkenoefentherapie

Langdurige klachten van je buik, bekken of lage rug gebied kunnen je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Een bekkenoefentherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van de klachten rondom het bekkengebied. Het woord zegt het al. Door actief te oefenen leer je de spieren rondom het bekken kennen. We leren je hoe je deze spieren kunt trainen en hoe je ze kunt ontspannen.


Maak een afspraak

Indicatie

Bekkenoefentherapie is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen die klachten ervaren in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en de bekkenbodem. De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken. Wanneer het samenspel tussen de diverse spiergroepen in dit gebied verstoord is, kunnen mensen klachten krijgen zoals pijn in de onderbuik, de bekkenbodem, het gebied in de onderrug, stuitpijn (pijn in of rond het stuitje, coccygodynie) of het schaambeen.

 

Wat we doen

Veel van deze klachten ontstaan tijdens of na een zwangerschap. Toch zijn vrouwen zeker niet de enige met klachten in het bekken. De bekkenoefentherapeut kijkt, samen met de cliënt, naar de oorzaak van de klachten. Om dit gebied op de juiste manier te trainen is het zaak om goed te kijken naar het samenspel tussen de bekken, de bekkenbodem, houding en ademhaling. Met de juiste aandacht en begeleiding van de bekken-oefentherapeut leer je de spieren kennen en kun je ze gericht trainen. We gaan met je aan het werk in onze behandelkamer. In een later stadium werken we verder in de oefenzaal en laten we je zien hoe je de geleerde technieken kunt toepassen in je dagelijkse situatie.

Onze bekken-oefentherapeuten


Over ons

Geïnteresseerd?

Plan vrijblijvend een afspraak in.

Wij gaan resultaatgericht te werk, met als doel jou zo snel en goed mogelijk weer pijnvrij in beweging te zetten. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.


Maak een afspraak