Specialisatie

Geriatrie fysiotherapie

Wanneer je ouder wordt is een goed functionerend lichaam niet altijd meer vanzelfsprekend. De conditie gaat achteruit. Lopen, opstaan en de huishoudelijke activiteiten worden moeilijker en de kans op vallen neemt toe. Daarnaast hebben sommige ouderen de nodige gezondheidsproblemen. In beweging blijven is dan zeker zo belangrijk. Maar wel veilig! De geriatriefysiotherapeut biedt uitkomst.


Maak een afspraak

Indicatie

Wanneer je ouder wordt kunnen functies verminderen, waardoor het bijvoorbeeld lastiger kan worden om zelfstandig te blijven wonen of functioneren. Je kunt minder mobiel worden of ouderdomsverschijnselen ervaren als gevolg van een ziekte of aandoening. Wanneer bewegen lastig wordt, kan de angst om te vallen groter worden en kan je zelfvertrouwen afnemen.

 

Wat we doen

De geriatriefysiotherapeut heeft specifieke kennis over ouderen en de bijbehorende ziektebeelden. Per cliënt kijken we wat de hulpvraag is en maken we een plan dat is afgestemd op de fysieke mogelijkheden en wensen. We bieden de cliënt vooral oefentherapie om zolang en zoveel mogelijk in beweging te blijven. Denk hierbij aan looptraining, evenwichtsoefeningen, het opstaan vanuit bed of een stoel, maar ook aan bijvoorbeeld valpreventie. Wanneer ouderen zelfstandig kunnen blijven bewegen en durven te vertrouwen op hun eigen kunnen, draagt dat rechtstreeks bij aan de kwaliteit van leven.

Daarnaast adviseren en begeleiden we gezinsleden en mantelzorgers en stemmen we, waar nodig, af met de thuiszorg.

Geïnteresseerd?

Plan vrijblijvend een afspraak in.

Wij gaan resultaatgericht te werk, met als doel jou zo snel en goed mogelijk weer pijnvrij in beweging te zetten. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.


Maak een afspraak