Specialisatie

Psychosomatische Fysiotherapie

De psychosomatisch fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van mensen met spanning gerelateerde klachten. Deze klachten hebben te maken met een verstoorde balans tussen lichamelijke en psychische belasting en belastbaarheid. De fysieke, mentale en/of psychische weerstand neemt dan af. Vermoeidheid, druk op de borst, ademhalingsproblemen en lichamelijk onverklaarde pijnklachten kunnen het gevolg zijn


Maak een afspraak

Indicatie

Soms is de samenhang tussen lichamelijke klachten en psychosociale problemen onduidelijk. Het gaat dan bijvoorbeeld om lichamelijke klachten die het gevolg kunnen zijn van belastende levensomstandigheden (hoge werkdruk, conflicten, persoonlijke problemen). Hierdoor kan de weerstand afnemen en kunnen psychosomatische klachten ontstaan.

 

Wat we doen

Allereerst zoeken we naar de relatie tussen de klachten en verstorende factoren. Vanuit dit inzicht verandert het bewustzijn en leren we adequater om te gaan met situaties. Kunnen ontspannen, respecteren van grenzen en verbeteren van lichaamsbewustzijn, kunnen daarbij helpen. Het zelfvertrouwen en zelfbeeld worden positief beïnvloed.

 

Onze Psychosomatisch fysiotherapeuten


Over ons

Geïnteresseerd?

Plan vrijblijvend een afspraak in.

Wij gaan resultaatgericht te werk, met als doel jou zo snel en goed mogelijk weer pijnvrij in beweging te zetten. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.


Maak een afspraak