Specialisatie

Longfysiotherapie

Longfysiotherapie richt zich op het verbeteren van het lichamelijk functioneren, het verminderen van klachten en beperkingen en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een chronische longziekte. Ook mensen die een operatie aan de longen hebben ondergaan kunnen terecht bij de longfysiotherapeut.


Maak een afspraak

Indicatie

Mensen met COPD of mensen die herstellen van Corona zijn erg geholpen met longfysiotherapie. COPD is een verzamelnaam voor chronische longaandoeningen, welke zich vaak pas op latere leeftijd openbaart. Bij COPD neemt de longcapaciteit af en is het vermogen om zuurstof door te geven aan het bloed vermindert. Dit heeft benauwdheid als gevolg, waardoor de cliënt mogelijk minder gaat bewegen. Minder beweging zorgt voor een afname van de conditie en de spierkracht.

 

Wat we doen

We starten de behandeling met een uitgebreide intake, hierbij kijken we wat de huidige conditie en leefstijl is. Indien nodig optimaliseren we de hoest- en ademhalingstechniek. Hierdoor krijg je meer controle over jouw aandoening en verhoog je vertrouwen in je lichaam. In de oefenzaal gaan we aan het werk om gecontroleerd de conditie en spierkracht te verbeteren. Door op een verantwoorde manier aan je conditie te blijven werken leer je jouw ademhaling te regulieren en kortademigheid waar mogelijk te verminderen. Ook geven we tips en handvaten voor een actieve leefstijl met COPD. Longfysiotherapie helpt om de longfunctie, spierfunctie en de inspanningscapaciteit zo goed mogelijk op peil te houden.

Onze longfysiotherapeuten


Over ons

Geïnteresseerd?

Plan vrijblijvend een afspraak in.

Wij gaan resultaatgericht te werk, met als doel jou zo snel en goed mogelijk weer pijnvrij in beweging te zetten. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.


Maak een afspraak