Fonny

" 'Ik ben bezig met onderwijzen, zorg én met beweging. Voor mij is dit de perfecte combinatie.' "Mijn specialisatie(s)

Fonny

‘Sinds 2000 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Ik heb eerst de sportopleiding gevolgd en aansluitend fysiotherapie gedaan, terwijl ik al voor de klas stond. In mijn huidige functie sta ik soms voor de groep en soms werk ik individueel. Ik ben bezig met onderwijzen, zorg én met beweging. Voor mij is dit de perfecte combinatie.

Ik ben gespecialiseerd in handfysiotherapie en longfysiotherapie. Ook voor actieve revalidatie en leefstijl gerelateerde problematiek kun je bij mij terecht. Ik ben altijd bezig met wat de hulpvraag is en hoe ik, als therapeut, hier het beste op kan aansluiten en meebewegen met mijn cliënt.

Mijn doel is mensen in ‘beweging’ zetten. Soms letterlijk, door ze te helpen om meer of beter in beweging te komen. Maar soms ook figuurlijk, door ze na te laten denken over de (beweeg)keuzes die ze maken en in welke relatie dat staat ten opzichte van de hulpvraag en klachten waarmee ze bij ons komen.

Door middel van handfysiotherapie help ik mensen met hand-, pols- en elleboogklachten. Handklachten kunnen mensen enorm beperken in het dagelijks leven. Deze klachten komen voort uit o.a. blessures en operaties. Je handen zijn het eerste contact met de buitenwereld. Erg belangrijk dat je ze zo goed mogelijk kunt gebruiken.

Cliënten met longklachten komen vaak via de huisarts of longarts bij mij terecht. Door de longklachten kunnen ze soms benauwder zijn, waardoor ze juist minder gaan bewegen. Ze willen voorkomen dat ze benauwd worden. Toch werkt dit averechts. Bewegen is juist belangrijk. Je zet daarmee de ventilatie voor je longen open, je houdt je conditie op peil en traint je ademhalingsspieren. Ook hierin is het van groot belang om mensen bewust te maken van hoeveel beter je functioneert wanneer je in beweging blijft.

Wanneer een cliënt tevreden de deur uit gaat is mijn doel bereikt. Dat hoeft niet eens altijd in de vorm van vooruitgang te zijn, dat kan ook zijn dat een cliënt een waardevol advies heeft gekregen of dat ik iemand mag begeleiden in zijn strijd tegen achteruitgang. Op die manier iets voor iemand kunnen betekenen vind ik heel waardevol.

Bij Centrum in Beweging maken we gebruik maken van elkaars kennis en specialisaties. Daarnaast streven wij er allemaal naar om onze cliënten zelf de verantwoordelijkheid en de regie te geven. Door onze actieve benadering ontdekt onze cliënt wat hij/ zij er zelf aan kan doen om de klachten positief te beïnvloeden.’