Specialisatie

Dry-needling

Dry needling is een aanvulling op de normale fysiotherapie of manuele therapie. Het is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes. Het is niet te vergelijken met accupunctuur. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt, waardoor ze snel en langdurig zullen ontspannen. Het werkt op de triggerpoints in de spier die pijn en stijfheid veroorzaakt.


Maak een afspraak

Indicatie

Dry needling is een effectieve behandelmethode voor spier-gerelateerde klachten als gevolg van triggerpoints (spierknopen) of pijnlijke verhardingen in een spier. Een triggerpoint veroorzaakt naast de lokale drukpijn en stijfheid, ook vaak een uitstralende pijn ‘op afstand’. Dry needling is een effectieve behandelvorm bij triggerpoints. Het geeft snel een blijvende spierontspanning, waardoor pijn vaak vermindert en de beweeglijkheid verbetert. Met een gericht oefenprogramma en ergonomische adviezen kan worden gewerkt aan preventie.

 

Wat we doen

Dry needling is een “gereedschap” voor de fysiotherapeut en kan, indien zinvol, ingezet worden. Dry needling is een behandelmethode waarbij met een droge naald de spieren aangeprikt worden. Hierdoor worden de spieren langdurig ontspannen, zo neemt dry needling op een snelle en veilige manier de opgebouwde spanning weg uit de spieren. Dry needling wordt toegepast door speciaal opgeleide fysiotherapeuten. Het inbrengen van het naaldje zelf voel je in principe niet. Door in het triggerpoint te prikken met een naaldje kan een soort van spierkramp en/of een onwillekeurige samentrekking van de spier worden ervaren. Na de behandeling voelen de spieren vaak gevoelig en zwaar aan, dit is vaak van korte duur. Al snel treedt een duidelijke verbetering op, de pijnklachten nemen af en de beweeglijkheid neemt toe.

Onze Dry-needling therapeuten


Over ons

Geïnteresseerd?

Plan vrijblijvend een afspraak in.

Wij gaan resultaatgericht te werk, met als doel jou zo snel en goed mogelijk weer pijnvrij in beweging te zetten. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.


Maak een afspraak