Han

" ‘Het mooiste aan dit vak vind ik dat je mensen kunt verwonderen door ze bewust te maken van hun gedrag, gedachten of gevoel, waardoor ze in staat zijn andere keuzes te maken.’ "Mijn specialisatie(s)

Han

‘Ik heb eerst sportacademie gedaan, dus de affiniteit met bewegen was er al toen ik begon als fysiotherapeut. Hoewel in de opleiding voor fysiotherapie de lokale behandeling centraal staat, benader ik nu liever problemen in het bewegen meer vanuit het totaal. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in de psychosomatische fysiotherapie. Het gaat daarbij om verstoringen van de mentale, psychische en fysieke balans, die zich kan uiten in lichamelijke klachten. Dat kunnen hoofdpijnklachten zijn, of spanningsklachten die zich bijvoorbeeld uiten in druk op de borst, benauwdheidsgevoel of slaapproblemen.

Door mensen bewust te maken van wat ze voelen, doen en denken, verandert hun reactiepatroon, omgang met het probleem. Het boeit mij om te zoeken naar wat mensen beweegt. Wanneer je kijkt naar het vak, toen ik begon als fysiotherapeut en zoals ik nu werk, is dat een wereld van verschil.

Ik heb daarnaast altijd met veel plezier meegewerkt aan de ontwikkeling van onze praktijk. Al in een heel vroeg stadium, jaren negentig, besloten wij in onze praktijk de actieve benadering centraal te stellen. Bewegen en bewogen worden, vinden we belangrijk. In onze praktijk werken we aan mentale veerkracht en fysieke belastbaarheid van mensen. Ik vind het belangrijk dat zij de regie kunnen behouden over hun leven.

In de loop van de jaren hebben wij samen een prachtig team en een fantastische praktijk neergezet. Er is veel overleg, we sparren samen. Het hele team is gepassioneerd, gedreven, sociaal, verantwoordelijk en gemotiveerd om te blijven leren. Langzaam ga ik afbouwen en dat vind ik nog wel lastig. Je sluit een fase af en laat echt iets achter. Dat is loslaten, beetje bij beetje. Het enthousiasme voor het vak raak ik blijkbaar nooit kwijt.’