Bel ons: 0544 375 045

Volg ons 

Stuur een e-mail:  Stel uw vraag

Geriatrie fysiotherapie

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is.

Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af? Is overeind komen moeilijk en raakt uw evenwicht wel eens verstoord? Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam.


Belemmeringen

Door ouderdom is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker en de kans op vallen neemt toe. Als er daarnaast sprake is van ziekte, is dit een extra belemmering.


De geriatriefysiotherapeut biedt uitkomst!

Wat kan de geriatriefysiotherapeut voor u betekenen?
Hij heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen en heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een heupfractuur. Hierdoor is hij in staat een goede inschatting te maken van de complexiteit van de problemen.

 
De werkwijze van de geriatriefysiotherapeut

Tijdens de opstartfase worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er samen met u een behandelplan wordt opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of stoel.


Advies en voorlichting

De geriatriefysiotherapeut geeft daarnaast ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en uw mantelzorger. Voor formulieren en informatie ga naar geriatriefysio.jouwweb.nl .