Heleen

" 'Ik wil graag dynamisch en up-to-date in mijn vak blijven staan. Alleen zo kunnen we vooruit!' "Mijn specialisatie(s)

Heleen

‘Mijn specialisme is geriatrie, dat wil zeggen ‘de ouder wordende mens’. Tegenwoordig willen en moeten mensen langer thuis wonen, waardoor zij tegen problemen aan kunnen lopen. Bewegen is gezond, maar soms wordt het bewegen je moeilijk gemaakt en is fysiotherapie wenselijk. Bijvoorbeeld na een breuk of val, of na een herseninfarct. Wanneer deze mensen weer thuiskomen, dan is het van groot belang dat we de kracht, conditie en balans zo goed mogelijk terugkrijgen op het oude niveau.

Maar ook voor mensen met reuma of Parkinson kan blijven bewegen juist het verschil maken. Fitness is echt niet alleen voor jonge mensen, juist voor de oudere mensen is kracht en conditie erg van belang. Het houdt je jong.

In onze branche blijven we innoveren en ontdekken. Zo geef ik sinds kort Parkinson boksen. Recente studies wijzen uit dat juist boksen voor mensen met Parkinson een positief effect heeft op onder andere evenwicht, balans en flexibiliteit. Binnen Centrum in Beweging krijg ik de ruimte om mijzelf verder te ontwikkelen. Dat past bij mij, ik wil graag dynamisch en up-to-date in mijn vak blijven staan. Alleen zo kunnen we vooruit!

Centrum in Beweging heeft een breed scala aan specialisten. Samen kijken we naar het complete plaatje van onze cliënt. Wat is de klacht en waar zit de oorzaak? Zo komt onze cliënt op de beste plek terecht en maken we een goed plan op maat. Tijdens het behandeltraject kijken wij als collega’s graag bij elkaar mee en helpen we elkaar waar nodig.

Ik vind het vooral van belang dat mijn cliënt voelt dat er alles aan gedaan wordt om hem/ haar zo goed mogelijk te helpen en dat het actieplan duidelijk en haalbaar is. Ze moeten er tenslotte ook thuis mee aan de slag en dat gaat het beste als ze weten dat ze op de goede weg zijn.

 

Ik wil graag iets kunnen betekenen voor een ander. Te weten dat ik echt het verschil kan maken voor iemand anders en de dankbaarheid die daaruit voortkomt, is waarvoor ik mijn werk doe.’