Leonie

" 'Het doel is altijd hetzelfde; kinderen spelenderwijs beter in beweging te zetten.’ "Mijn specialisatie(s)

Leonie

‘Ik heb eigenlijk altijd al geweten dat ik met kinderen wilde werken. Na een bezoek aan een open dag van de opleiding voor fysiotherapie wist ik dat ik kinderfysiotherapeut wilde worden. Als kinderfysiotherapeut werk ik vooral met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 16 jaar. Ik hou van het speelse dat werken met kinderen met zich meebrengt. De band opbouw met kinderen is anders dan met volwassenen en ook de klachten zijn per kind totaal anders. Zo komen baby’s vaak hier vanwege een voorkeurshouding, kinderen met motorische achterstanden en tieners juist weer vanwege groeipijnen, sportblessures of hoofdpijnklachten.

Voor elke klacht en leeftijd geldt dat we vooral kijken naar het totaalbeeld en de omgeving van het kind. Na een intake observeren en onderzoeken we het kind om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Zo kunnen we een goed plan maken. Een klacht verhelpen gebeurt soms niet in de korte tijd dat het kind hier is. We laten de kinderen en ouders naar huis gaan met heldere instructies en een goed plan van aanpak. Wat wij hier doen thuis voortzetten en er actief mee aan het werk gaan, dat maakt het verschil.

Bij Centrum in Beweging werken we in een fijn team, met ieder zijn eigen specialisme en talent. We doen veel in overleg en helpen elkaar waar nodig. We werken in een hecht en dynamisch team, waarin iedereen zichzelf blijft ontwikkelen en we elkaar uitdagen waar nodig.

Naast mijn werk in de praktijk kun je mij ook tegenkomen op het Bariet en het Gele park. Geen dag is hetzelfde, geen kind is hetzelfde. Het doel is wel altijd hetzelfde; kinderen spelenderwijs beter in beweging te zetten.’