Ruud

" 'Het gaat bij mij en mijn collega’s altijd om de persoon, nooit om welke techniek we hebben toegepast.' "Mijn specialisatie(s)

Ruud

‘Door mijn interesse in sport, bewegen en het menselijk lichaam ben ik de opleiding fysiotherapeut en Master Sportfysiotherapeut gaan volgen. Als sportfysiotherapeut behandel ik de blessure en zorg ik ervoor dat de cliënt goed voorbereid weer terug ‘het veld’ in kan. Indien gewenst help ik de cliënt om te zorgen dat deze weer op zijn oude niveau kan presteren en voorkomen we dat de klachten terugkeren.

In onze praktijk vind je mij meestal in de zaal. Actief bezig zijn om de cliënt zo snel mogelijk weer terug op niveau te krijgen. Het belangrijkste in ons vak is goed luisteren naar de cliënt. Wat zoekt hij/zij? Wat is het doel? Intern hebben wij veel specialisaties, een goede samenwerking en communicatie tussen onze collega’s is daarom van groot belang. Het gaat bij mij en mijn collega’s altijd om de persoon, nooit om welke techniek we hebben toegepast.

Centrum in Beweging staat bekend om de persoonlijke en laagdrempelige benadering, dat geldt zowel voor onze cliënt als voor de collega’s. Dat maakt ons werk ook zo leuk, je bent echt een team. En dat moet ook, want fysiotherapie is allang niet meer wat het vroeger was. Je wordt niet even ‘recht gezet’ of gerepareerd, we kijken veel meer naar de leefstijl en zoeken naar de oorzaak van de klacht. Kom ik er zelf niet uit, dan schakel ik de hulp van mijn collega’s in. Dankzij de diverse specialisaties kunnen wij onze cliënt altijd passende hulp bieden.

Naast het werk bij Centrum in Beweging vind je mij ook op locatie bij o.a. voetbalvereniging Longa ’30. Ik heb daar een sportspreekuur, hiermee voorkomen we dat kleine of beginnende klachten uitgroeien tot een sportblessure en helpen we sporters revalideren. We doen actieve revalidatie training op het veld. 1 op 1, maar ook in kleine groepen. Schieten op het doel of bijvoorbeeld het ver gooien van een bal kunnen we op het veld veel gerichter trainen dan in de zaal.

Mijn collega’s noemen mij een fanatiek baasje. Dat klopt denk ik ook wel. Ik zit bovenop de ontwikkelingen binnen ons vak en wil mezelf blijven uitdagen en verbeteren. Zo heb ik mij nu verdiept in shockwave therapie en gaan we dit toepassen in onze praktijk. Met shockwave therapie ondersteunen we de behandeling van pezen en spieren. Een perfecte aanvulling op de sportfysio.’