Sandra

" Geen dag is hetzelfde, elke cliënt is uniek. Het is daarbij belangrijk om je open op te stellen als fysiotherapeut. Een sfeer te creëren waarin alles gezegd mag worden. "Mijn specialisatie(s)

Sandra

‘Ik ben in 1996 begonnen bij Centrum in Beweging als algemeen fysiotherapeut. Later heb ik mij verder gespecialiseerd door het halen van een Master in de manueel therapie. De laatste jaren richt ik mij ook op het behandelen van mensen met oncologische problematiek.

Manueel therapie is vooral heel stoornisgericht. Je helpt mensen vaak met een paar sessies weer op weg en geeft ze adviezen en oefeningen mee waardoor ze bijvoorbeeld het sporten weer op kunnen pakken en werkzaamheden weer kunnen hervatten.

De mix met het werk als begeleider bij kanker vind ik heel mooi. Dat is juist veelal een wat langduriger traject, waarbij je mensen kunt begeleiden tijdens bijvoorbeeld bestralingen of chemotherapieën. Maar ook de hulp te bieden om weer fit te worden na alle behandelingen. Hoe sta je dan in het leven? Hoe krijg je het vertrouwen in je lichaam terug?

Mijn vak blijft zo leuk vanwege de diversiteit. Geen dag is hetzelfde, elke cliënt is uniek. Het is daarbij belangrijk om je open op te stellen als fysiotherapeut. Een sfeer te creëren waarin alles gezegd mag worden.

Er zit weinig verloop in ons team en dat zegt natuurlijk veel over de goede sfeer die hier heerst. Ons team bestaat uit hele verschillende karakters en types in verschillende leeftijden. Die dynamiek tussen de collega’s is mooi. We houden elkaar scherp en up-to-date, zijn altijd kritisch op onze eigen kwaliteit en zitten vooral vol energie. Iedereen heeft er gewoon lekker veel zin in en dat stralen we ook uit naar onze cliënten. Dat merk je en daar mogen we trots op zijn.’