Specialisatie

Etalagebenen

Etalagebenen, ook wel Claudicatio Intermittens genoemd, is een vaatziekte. Hierbij zijn de slagaderen in de benen vernauwd. Tijdens het lopen veroorzaakt het pijn, kramp of een doof/moe gevoel in de benen. De klachten verdwijnen als je een poosje stilstaat of gaat zitten. Ondanks de klachten is het juist heel belangrijk om te blijven bewegen. Door specifieke looptraining kun je de klachten verminderen en de loopafstand vergroten. Vaak is hierdoor een ingreep (bijvoorbeeld dotteren of een bypass) niet meer nodig.

De vaatspecialisten verwijzen naar ons via het Chronisch Zorgnet: via dit netwerk kan de specialist zien wie in jouw regio gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen met etalagebenen. Zo krijg je de zorg op maat die jij nodig hebt.


Maak een afspraak

Etalagebenen

Hartrevalidatie fysiotherapie

Onze
trainingen

Onze trainingen zijn er op gericht om jou zo pijnvrij mogelijk te kunnen laten bewegen. Vaak is de loopafstand beperkt en is het lopen pijnlijk. Wij proberen jou te helpen door middel van looptraining. Tijdens deze trainingen leren wij hoe jij jouw loopafstand kunt vergroten. Het zijn pittige trainingen, maar de voldoening is enorm als je een duidelijk resultaat ziet!

Geïnteresseerd?

Plan vrijblijvend een afspraak in.

Wij gaan resultaatgericht te werk, met als doel jou zo snel en goed mogelijk weer pijnvrij in beweging te zetten. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.


Maak een afspraak