Everdien

" 'Ik ben wel echt een zorgverlener. Als ik merk dat ik er voor iemand kan zijn, doet mij dat goed.' "Mijn specialisatie(s)

Everdien

‘Na jaren als algemeen fysiotherapeut gewerkt te hebben, heb ik mij in 2008 gespecialiseerd als oedeemtherapeut. Bij Centrum in Beweging werk ik met name als oedeemtherapeut. Oedeem heeft te maken met vocht. Mijn cliënten zijn veelal mensen die revalideren van kanker. In het geval van bijvoorbeeld borstkanker worden er vaak lymfeklieren in de oksel weggehaald, waardoor de arm opzwelt. Ik probeer het vocht dan af te voeren, door middel van een speciale massagetechniek of te zwachtelen.

Maar ook mensen die een operatie van de gewrichten hebben ondergaan, ervaren vaak vochtophoping rondom deze gewrichten. Deze cliënten zijn vaak geholpen met een paar behandeling.

Na een (oncologische) ingreep ontstaat er littekenweefsel. In sommige gevallen kan dit littekenweefsel voor ongemakken zorgen. De huid rondom het littekenweefsel staat vaak heel strak en dat kan mensen belemmeren in hun beweging. Door middel van littekenmassage probeer ik het litteken, en het weefsel eromheen, losser te maken en zo de cliënt weer makkelijker te laten bewegen. Naast deze therapieën en massages houd ik me bezig met de oncologische training. Met deze training zorgen we ervoor dat mensen met kanker of revaliderend van kanker hun conditie weer opbouwen of op peil houden.

Ik ben wel echt een zorgverlener. Vandaar dat ik mijn voldoening vooral haal uit het feit dat ik mensen kan helpen. Wanneer ik zie dat mensen vooruitgaan en zich fitter voelen maakt mij dat blij. Ik merk dat ik steun kan bieden aan mensen die verder moeten na hun kanker, dat is niet altijd makkelijk. Als ik er dan voor iemand kan zijn, doet mij dat goed.

Het bijzondere van Centrum in Beweging is dat alle specialisaties onder één dak te vinden zijn. De oefenzaal is een enorme aanvulling op de praktijk. Onderling is de sfeer heel goed, het is echt een team. Iedereen is behulpzaam en erg respectvol naar elkaar toe. Dat werkt door in je werk en straal je uit richting je cliënt.’