Thijs

" 'Actief bezig zijn met mensen, verbetering zien en zichtbaar maken, dat is waar ik het graag voor doe.’ "Mijn specialisatie(s)

Thijs

‘Het vak fysiotherapie past bij mij omdat ik graag samenwerk en geïnteresseerd ben in de gezondheid- en levensstijl van mensen. In mijn periode als fitnessinstructeur zag ik veel fysiotherapeuten aan het werk, ik was altijd nieuwsgierig naar hun werk en werd er enthousiast van. In 2023 ben ik afgestudeerd aan de HAN in Nijmegen, opleiding fysiotherapie. Na mijn afstuderen kreeg ik de tip van mijn opa (cliënt in onze praktijk) dat Centrum in Beweging op zoek was naar versterking. Ik heb gelijk gesolliciteerd! Het brede scala aan expertises en het lokale karakter van de praktijk spreekt mij enorm aan. We werken met gedreven, betrokken en enthousiaste collega’s. De communicatie is transparant en open.

 

Voor nu werk ik als algemeen fysiotherapeut, dus ik zie diverse klachten. Uit de afwisseling van verschillende cliënten en klachtenbeelden haal ik veel plezier en voldoening. Sommige klachten behandel je in de behandelkamer, maar mijn voorkeur gaat naar een actieve benadering zodat je de regie over je eigen klachten krijgt of we samen kunnen voorkomen dat de klachten terugkeren. Actief bezig zijn met mensen, verbetering zien en zichtbaar maken, dat is waar ik het graag voor doe. Ik ben een teamspeler en zal altijd met de cliënt, collega’s of externen samenwerken voor het traject naar verbetering. We maken samen met de cliënt een plan van aanpak en in de loop van het traject neem ik je mee in welke stappen we hebben gemaakt of nog te zetten hebben. Mijn doel is om mensen te motiveren zodat de cliënt zelf met zijn klachten leert omgaan. Dit doe ik door te luisteren en de cliënt te betrekken bij het behandelproces. In de oefenzaal haal ik er veel voldoening uit wanneer iemand uitgedaagd wordt, begrijpt waarvoor hij of zijn moet trainen en ook nog plezier ervaart. Dit vind ik belangrijk omdat klachten soms langdurig en frustrerend kunnen zijn.

 

Ik ben er trots op dat ik bij een praktijk werk waar de combinatie van deskundigheid, professionaliteit, laagdrempelige en persoonlijke manier van werken samenkomt. Dit stralen we ook uit naar onze cliënten. Het brede aanbod aan specialisaties binnen de praktijk en het netwerk dat we hebben, zorgt ervoor dat we makkelijk kunnen schakelen en een cliënt snel de beste oplossing voor zijn klacht kunnen bieden.

 

In de toekomst wil ik mij gaan specialiseren. Voor nu wil ik mijn kennis verbreden zodat ik een weloverwogen specialisatie kan kiezen die bij mij past en waar ik enthousiast van word. Gezien mijn sportieve achtergrond en een minor die ik gevolgd heb aan de HAN wekt voor mij vooral de interesse richting sportfysiotherapie of manuele therapie. Ik zit hier echt op mijn plek in een praktijk waar persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd.’